Četvorostruka snaga Prospana®

Skraćuje trajanje bolesti kod kašlja i bronhitisa

Četvorostruka snaga Prospana®

Skraćuje trajanje bolesti kod kašlja i bronhitisa

Kako deluje Prospan®?

Prospan® je biljni, holistički ekspektorans koji ima jednu posebnu prednost: U bronhijama se oslobađa nakupljena sluz i disajni putevi se mogu brže oporaviti.

Jedinstveni aktivni sastojak EA 575® može se uzimati u različitim oblicima po želji,  kao sirup za kašalj kod dece, oralni rastvor ili kapi za kašalj za odrasle, šumeće tablete ili pastile koje se otapaju u ustima. Nakon uzimanja leka, aktivni sastojci se kroz krv prenose do najsitnijih ogranaka bronhija gde ispoljavaju dejstvo. Prospan® razređuje sekret i olakšava prirodno uklanjanje iz organizma čime se smanjuje hranljivo tlo za nastanjivanje bakterija. Smanjuje se otok sluznice, zapaljenje se smanjuje, mišićne ćelije bronhija se opuštaju i mogu se oporaviti.

Ukratko: Prospan® svojim snažnim delovanjem oslobađa disajne puteve od kašlja i bronhitisa.

Pregled svih prednosti koje donosi Prospan®:

  • Opsežno testiran, efikasnost i podnošljivost dokazana ispitivanjima4, uspešnost delovanja više od 70 godina i prepoznat brend u celom svetu
  • Prospan® deluje ciljano na donje disajne puteve i skraćuje trajanje kašlja
  • Različiti oblici omogućuju jednostavno uzimanje leka, čak i dok ste u pokretu, bez vode ili merne posude pri ruci. Deca posebno vole prijatan ukus Prospan® sirupa za kašalj što olakšava uzimanje leka, a samim tim povećava pridržavanje propisanoj terapiji
  • Prospan® odlikuje odlična podnošljivost i nisu poznate interakcije sa drugim lekovima. Posebno nam je stalo do sigurnosti, kvaliteta i transparentnosti. To se, naravno, odnosi i na aktivne sastojke i pomoćne sastojke Prospana®

Delovanje Prospana®

Prospan® svojim snažnim četvorostrukim delovanjem pobeđuje kašalj:

Nakupljen sekret

Razređuje sekret

Razređuje sekret koja se nakuplja u bronhijama i tako pomaže pri iskašljavanju.

Otežano disanje

Širi bronhije

Ponovo dišite punim plućima jer se zahvaljujući blagom bronhospazmolitičkom efektu na bronhije proširuju suženi disajni putevi.

Iritirani bronhi

Ublažava zapaljenje

Ublažava upalni proces i doprinosi brzom povlačenju simptoma.

Nadražaj na kašalj

I tako - smiruje produktivni kašalj

Ublažava produktivni kašalj kako Vas napadi kašlja ne bi ometali u svakodnevici.

Istraživački duh i inovacije – više od 70 godina

Karl Engelhard je u svojoj potrazi za odgovarajućim lekom za svoju bolesnu kćer Gloriju otkrio posebnu moć bršljana – i tako postavio temelje za Prospan®. Neumornim istraživačkim radom na području fitoterapije se naši efikasni lekovi neprestano razvijaju.

Za naše porodično preduzeće smo odredili misiju odgovorne medicine – nama nije bitna samo dokazana efikasnost, već i odlična podnošljivost naših proizvoda. A zasigurno je i naša dugogodišnja stručnost i strast prema zdravlju razlog jedinstvene efikasnosti Prospana® kojem veruju milioni lekara, farmaceuta i pacijenata širom sveta.

Naš recept za uspeh: zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®

Prospan® preparati za kašalj počivaju na snazi ​​bršljana (Hedera helix) koji uspeva i u evropskim krajevima. Njegovi sastojci poznati su prvenstveno po svojstvima kojima razređuju sekret i opuštaju bronhije, podstiču iskašljavanje i tako smiruju kašalj.  Međutim, nisu svi ekstrakti bršljana isti, na njihovu efikasnost bitno utiču i način proizvodnje i sastav samog ekstrakta. Naš recept za uspeh: Ekskluzivni proces proizvodnje i jedinstveni sastav našeg zaštićenog ekstrakta bršljana EA 575® čija je efikasna četvorostruka snaga već dokazana brojnim ispitivanjima3.

Jedinstveni proces proizvodnje našeg zaštićenog ekstrakta bršljana

1. Uzgoj i nabavka sirovina

Bršljan je prilično nezahtevna biljka koja voli hladovinu, blage temperature i visoku vlažnost u vazduhu. Sve su to uslovi koji su posebno prisutni na ovoj geografskoj širini. Iz tog razloga za proizvodnju zaštićenog ekstrakta bršljana EA 575® uglavnom koristimo bršljan koji se uzgaja u Nemačkoj ili drugim evropskim zemljama.

Bršljan se zatim prerađuje na našoj lokaciji u Nemačkoj za proizvodnju našeg zaštićenog ekstrakta bršljana EA 575®, a pritom je svaki pojedinačni korak u obradi važan za njegovu dokazanu efikasnost.

2. Ekstrakcija

Tokom godina istraživanja razvili smo naš jedinstveni, složeni proces ekstrakcije koji naš zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575® ekstrahuje prema najsavemenijim standardima. U tom se procesu osušeni listovi bršljana režu na manje komade i dodaje se ekstrakcijski rastvor. Pritom se rastvaraju supstance koje u sebi nose snagu biljke i važne su za delovanje ekstrakta.

Tokom celog procesa dobijanja ekstrakta osiguravamo visok standard prerade kakav karakteriše svaki kvalitetan proizvod koji je proizveden u Nemačkoj.

3. Sušenje

Za naš zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575® ključan je proces isparavanja. Ekstrakcijski rastvor se u tornju za sušenje pod visokim pritiskom kroz mlaznicu fino raspršuje i usmerava prema dole mlazom vrućeg vazduha. Taj vrući vazduh i sitne kapljice osiguravaju da preostala tečnost odmah ispari, a suvi ekstrakt pada na dno sušilice.

Isključivo primenom ovog postupka i odabranog bršljana nastaje naš ekskluzivni zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575® čija je efikasnost dokazana brojnim kliničkim ispitivanjima, a koristi se isključivo u Prospan® lekovima za kašalj.

4. Proizvodnja i punjenje

Bilo da se radi o sirupu za kašalj, oralnom rastvoru za kašalj, kapima za kašalj, pastilama ili šumećim tabletama za kašalj – kako bismo zadovoljili sve svakodnevne potrebe, naši preparati za kašalj dostupni su u različitim oblicima, ali svi sadrže zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®.

Nakon provedenih dodatnih kontrola kvaliteta, različiti preparati za kašalj se pune i pakuju i dostupni su u lokalnim apotekama kako bi se pacijenti što brže i efikasnije oslobodili kašlja i bronhitisa.

Šta naše proizvode čini tako posebnim

Naše dugogodišnje iskustvo

Predvodnici u razvoju i istraživački duh

Od predstavljanja prvih kapi protiv kašlja davne 1950. godine, nastavili smo naša istraživanja kako bismo kontinuirano razvijali različite oblike Prospana i zadovoljili potrebe naših pacijenata koji se bore sa kašljem.

Od akutne do hronične bolesti

Snažno i dokazano brzo delovanje protiv akutnog kašlja kod odraslih pacijenata i dece2.

Broj 1 u svetu

Prospan® nije samo biljni lek broj 1 u svetu za kašalj, već i najprodavaniji dečji sirup za kašalj u Nemačkoj1. Milioni pacijenata sa tegobama kašlja veruju u snagu Prospana® za lečenje kašlja i bronhitisa.

Više od 65.000 podataka o pacijentima

Efikasnost i podnošljivost dokazane su brojnim kliničkim ispitivanjima.4

Naš saveznik protiv kašlja sa zaštićenim ekstraktom bršljana EA 575®

Zahvaljujući jedinstvenom  aktivnom sastojku i 70 godina iskustva, Prospan® ima snažan efekat i dokazano brzo deluje na kašalj i bronhitis. Milioni pacijenata širom sveta stoga veruju u snagu ovog leka proizvedenog u Nemačkoj.

Prospan® proizvodi

.

1 IQVIA Global OTC Insights, R5C ekspektoransi, isključujući kombinacije s antitusicima + 01A3 proizvodi za suvi kašalj + 01A4 sredstva za uklanjanje kašlja + 01A5 proizvodi za suvi kašalj i sredstva za uklanjanje kašlja, prodaja, stanje podataka MAT 12/2021.

2 Schaefer A. et al., Pharmazie 2016.; 71(9): 504–509.

3 Kardos, P. et al., smernica Nemačkog društva za pneumologiju i respiratornu medicinu za dijagnostiku i lečenje odraslih bolesnika s kašljem. Pneumologija 2019., 73: 143–180.

4 Lang et al., Planta Medica, 81(12/13), 968-974.